Geachte bezoeker, in verband met onvoorziene omstandigheden is de Folderfabriek momenteel gesloten. Wij hopen in de toekomst weer volledig beschikbaar te zijn, excuus voor het ongemak.

Menukaart ontwerp A4 naar A5 de Walenburger

Ontwerp tips voor het maken van je eigen menukaart voor een restaurant, streetfoodkar of bezorgdienst

Het ontwerp van een menukaart is een belangrijk onderdeel van het creëren van een geweldige eetervaring. Hier zijn enkele tips en adviezen om u te helpen bij het ontwerpen van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke menukaart:

  • Zorg voor duidelijkheid: Zorg ervoor dat de menukaart gemakkelijk te lezen is en dat de gerechten en prijzen duidelijk zichtbaar zijn. Gebruik een groot, leesbaar lettertype en zorg voor voldoende witruimte om de ogen van de gasten te ontspannen.
  • Gebruik beeldmateriaal: Voeg foto’s van de gerechten toe om de gasten te enthousiasmeren en te helpen bij het maken van hun keuze. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen en zorg ervoor dat ze duidelijk zichtbaar zijn op de menukaart.
  • Organiseer de gerechten logisch: Group de gerechten op de menukaart in categorieën, zoals voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Dit maakt het gemakkelijker voor de gasten om een keuze te maken en helpt hen om sneller te beslissen.
  • Gebruik speciale aanbiedingen en suggesties: Laat de gasten weten over speciale aanbiedingen en suggesties door middel van een aparte sectie op de menukaart of door middel van kleurgebruik. Dit kan hen helpen bij het maken van een keuze en kan uw verkoop verhogen.
  • Houd rekening met speciale dieetwensen: Zorg ervoor dat u aangeeft welke gerechten geschikt zijn voor vegetariërs, veganisten of mensen met een glutenvrij dieet. Dit kan de gasten helpen bij het maken van een keuze en kan u helpen uw gasten tevreden te stellen.

Onthoud dat het ontwerp van een menukaart een belangrijk onderdeel is van de eetervaring van uw gasten. Door de bovenstaande tips en adviezen in acht te nemen, kunt u een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke menukaart ontwerpen die uw gasten zal helpen bij het maken van een keuze en uw verkoop zal verhogen.

Oók een folder laten maken?Op maat gemaakt al vanaf €199,-!

Bekijk de mogelijkheden potlood